Andere Thema's
Thema's

Onderwijs

Onderwijs draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren, zorgt voor overdracht van maatschappelijke en culturele verworvenheden en leert hen te leven in een diverse samenleving Leerlingen hebben recht op goede informatie en opleiding. Zo kunnen ze een eigen kritische mening vormen en overwogen keuzes maken. Leerlingen dienen fundamenteel inzicht te verwerven in wetenschappelijke methodes, zodat ze inzien waarom wetenschap boven dogma’s staat.

Vrij onderzoek kan bondig worden samengevat met de bekende woorden van Henri Poincarré: “Het denken mag zich nooit onderwerpen, noch aan een dogma, noch aan een partij, noch aan een hartstocht, noch aan een belang, noch aan een vooroordeel, noch aan om het even wat, maar uitsluitend aan de feiten zelf, want zich onderwerpen betekent het einde van alle denken.” Wetenschappelijk vrij onderzoek heeft bewezen dat het de meest betrouwbare methode is om kennis te vergaren.

We bieden over heel wat vrijzinnig humanistische onderwerpen informatie en educatie aan. Voor een overzicht van ons aanbod kan je een kijken nemen bij onze koepelorganisatie deMens.nu

 

Nieuws en opinies

Verenigingen Oudstudentenbond VUB Viering

Oudstudentenbond VUB 50 jaar op eigen benen

De Oudstudentenbond VUB zet zich sinds jaar en dag in om oud-studenten ook na hun studietijd aan de VUB samen te brengen. Ze groeide uit tot een actieve vereniging die niet enkel de waarden van haar Alma Mater, maar ook van het vrijzinnig humanisme uitdraagt.

Lees meer
Vrijzinnig humanisme jongeren

Vrijzinnig humanisme en jongeren

Als vrijzinnig humanisten willen we bijdragen aan een samenleving met plaats voor vrijdenken, zingeving en menswaardigheid. Inzetten op jongeren is hierbij een actieve en bewuste keuze voor Vrijzinnig Limburg. Als jongere maak je een onmisbaar deel uit van de samenleving. Jouw mening en ideeën over zaken in je directe omgeving , maar ook bredere thema’s zoals politiek en ecologie zetten heel wat in beweging. We zijn ervan overtuigd dat onze gemeenschap klaar is om onder impuls van jongeren vorm te geven aan een vrijzinnig humanisme van de 21ste eeuw!

Lees meer

Heb je vragen over onze Thema's? Neem dan contact met ons op.

Bedankt voor je bericht

We nemen zo snel mogelijk contact op.

 Velden met een * zijn verplicht.

Captcha is vereist

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Bij Vrijzinnig Limburg is er heel wat te beleven. Mis geen enkele boeiende lezing, toffe workshop, zinvolle gespreksgroep of inspirerende tentoonstelling.

Captcha is vereist