Luisterend oor

Iedereen

Soms loop je tegen de muren op. Ruzie thuis, problemen op het werk, in de knoop met jezelf. Je voelt je alleen, mist iemand of zit in de put na je ontslag. Er zijn duizend-en-één redenen om het allemaal even niet meer te zien zitten. Gelukkig sta je er op die momenten niet alleen voor.

In het huisvandeMens vindt iedereen een luisterend oor. Elk verhaal, lang of kort, persoonlijk of praktisch, kan je er kwijt. Je hart uitstorten lucht op. Bovendien helpt het om orde te scheppen in de chaos in je hoofd. De vrijzinnig humanistisch consulent helpt je om je situatie eens door een andere bril te bekijken. Zo ontdek je misschien nieuwe mogelijkheden waar je ze niet verwachtte.

De consulent helpt je zoeken, maar jij bepaalt welke weg je kiest. Zo geef je zelf weer zin aan je leven. Jij beslist uiteindelijk of er iets moet gebeuren en wat dat dan precies is. Zelf redeneert de consulent als vrijzinnig humanist, maar hij heeft respect voor jouw opvattingen.

Praktisch

  • Je kan gewoon binnen springen in een huisvandeMens, maar je maakt het best even telefonisch een afspraak, dan ben je zeker dat één van onze vrijzinnig humanistisch consulenten je onmiddellijk verder kan helpen.
  • Een gesprek duurt ongeveer een uur. Hoe vaak en wanneer je komt, bepalen we in overleg. Tijdens een eerste gesprek gaan we samen na wat jij verwacht en hoe wij daaraan tegemoet kunnen komen. Indien nodig verwijzen we door naar gespecialiseerde diensten.