Blije plechtigheden

Huwelijks- en relatieplechtigheden

Elkaar het ja-woord geven…  Ja, maar niet voor een altaar? En mag het wel wat meer zijn dan een eenvoudige handtekening in het gemeentehuis? Wil je wel met je partner in zee, maar pas je voor het huwelijksbootje? Misschien wil je wel stilstaan bij de mooiste momenten in jullie 40 jaar samenzijn? Dan is een vrijzinnig humanistische plechtigheid iets voor jou. Tijdens een  persoonlijke viering toon je op je eigen manier hoe graag je de ander ziet, omringd door mensen die je graag hebt.

Wat mag je verwachten?

  • Tijdens enkele gesprekken stelt de vrijzinnig humanistisch consulent vragen over jullie relatie, elkaars leuke en minder leuke eigenschappen en hoe jullie elkaar tegen het lijf zijn gelopen. Daarnaast peilt de consulent naar jullie toekomstdromen en de waarden. Op basis hiervan schrijft de consulent een tekst die op de dag zelf voorgelezen wordt: jullie levens- en liefdesverhaal. Vaak borrelen tijdens de gesprekken ook leuke anekdotes op, die voor een vrolijke noot zorgen. Ben je op zoek naar een rode draad doorheen de plechtigheid? Als jullie elkaar bijvoorbeeld hebben leren kennen op reis, dan is een rugzak een mooi symbool.
  • Je bepaalt zelf hoe de viering verloopt. Wil je graag een sereen bezinningsmoment of een vreugdevol feest, een massa volk of slechts enkele getrouwen? Wil je zelf iets zeggen, het woord geven aan vrienden of trakteer je het publiek liever op tantes zangtalent of de gitaarsolo’s van de buurman?
  • Je kiest zelf waar de plechtigheid plaatsvindt. Dat kan in de zaal zijn waar nadien een feest losbarst, in een tuin, boot of woonkamer… De vrijzinnig humanistisch consulent komt ter plaatse.

Onze vrijzinnig humanistische huwelijks- en relatieplechtigheden zijn gratis. Neem contact met een huisvandeMens in je buurt.

Huwelijks- en relatieplechtigheden